Peter Horvat - Praxis für Parapsychologie
           

Einleitender Hinweis, falls kein Javascript aktiviert ist:

Hinweis: Sie haben kein Javascript aktiviert. Um diese Seite voll nutzen zu können, sollten Sie Javascript aktivieren. Vielen Dank.

Dobro došli na internet prezentaciju Peter Horvata,

vašeg stručnjaka za parapsihologiju.

Ovde imate priliku da se informišete više o parapsihologiji.


Šta je parapsihologija?

Rec parapsihologija se sastoji od dve starogrčke reči para „pored“ i psychologia „znanosti duše“. Parapsihologija se bavi sa fenomenima i pojavama kojie se sa današnjom znanosti nemože objasniti.

Koje su sadržaje parapsihologije?

U parapsihologiji se ispitivaju razne paranormalne pojave kao sto su:

Telepatija:

Telepatija je sposobnost razmjene misli između dve osobe bez posredovanja poznatog medija.

Duhovi:

Reč duh ima jako stare korene i u prevodu znaci „zastrašujuće „. Za mnoge ljude susrete s duhovima u pravom smislu reči su zastrašujući. Mnogi ljudi još uvek reaguju na duhove sa iracionalnom mešavini straha i zabave.
Duhovi nam često žele reći da su nastavili živeti u duhovnom svetu i nisu konačno nestali. Ponekad nas oni žele upozoriti na predstojeće katastrofe. Najčešće pokušavaju to učiniti u snovima a ponekad se čak pojavljuju.

Tumačenje snova:

Šta nam snovi žele reći.
Tumačenje snova je psihoanalitička procedura kojom se analiziraju snovi u svrhu boljeg razumevanja podsvesnih i nesvesnih mehanizama koji utječu na ponašanje pojedinca. Zbog “cenzure sna” i neobičnih simboličnih pojava kroz stoleća postoje gledišta, da se složene pojave, posredstvom sna, mogu simbolično ispoljiti. Zbog složenosti interpretacije neophodna je posebna obuka za tumačenje snova.

Vidovitost:

Vidovitost, sama po sebi, uključuje mogućnost direktnog percipiranja događaja iz prošlosti i budućnosti. To se postiže uspostavljanjem kontakta s višim sferama postojanja u kojima vreme prestaje funkcionirati na linearan način i postaje nekom vrstom prostorne dimenzije.

Koje metode i instrumente se primjenjuju u parapsihologiji?

Parapsiholozi imaju brojne postupke na raspolaganju za proučavanje paranormalnih pojava. Oni uključuju kvalitativne kao i kvantitativne empirijske metode, koje se također koriste u tradicionalnoj psihologiji. Uz metode izvan tradicionalne medicine spadaju gledanje u karte i vidovitost, kao i astrologija i numerologija.